Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Sreda 23.05.2012.
03:33
Press A
Vladika bački Irinej napravio je neviđen skandal na sednici Sabora SPC izjavivši vladici Grigoriju saučešće zbog poraza lidera DS-a Borisa Tadića na predsedničkim izborima, saznaju beogradski mediji.
Sreda 23.05.2012.05:22
Један једини прави је епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Артемије који је протеран са Космета, који не неправедно оптужен од демона из СПЦ, коме је одузет чин епископа. Бог све види.
Sreda 23.05.2012.07:58
За жаљење је чиме се баве наше владике. И један и други се баве политиком (што је велики грех) више него продуховљавањем народа. Политика и раскол је оно што царује у врху СПЦ данас! Да ли ико од њих стигне да се помоли и шири православље поред толико скандала и подметања једних другима? Где је молитва, скромност и смиреност код ових владика, на коју су се обавезали Богу? Ако су нам владике тако острашћене, шта онда очекивати од народа! Зар ни један не може да се угледа на покојног патријарха Павла? СМИРЕНОСТ покажите владике, а не мржњу и похлепу!
Sreda 23.05.2012.08:18
Нема никакве разлике између Иринеја и Григорија и ово ништа не значи што се препуцавају. Једноставно коловођа мало пецка другог у колу и то је то. Владике које траже политичка решења без хришћанског духа и живота раде овакве ствари тј. улагују се моћним и богатим и успут продају Христа или пак протерују оне који би да му остану верни. Када би се више бринули за спасење човека онда би имали много већи добар утицај на све у овој Држави па и на политику. Међутим такве владике, као Владика Артемије, које са Христом Богочовеком ходе кроз живот не одговарају плутократама, али Иринеј, Атанасије, Амфилохије, Григорије и др. су баш по мери овога света. Иринеј и Григорије су исто зло за Цркву и Народ!
Sreda 23.05.2012.10:38
Bolje da je izjavio saučešće srpskome narodu, koji je morao da bira između dve loše politike. To najbolje izražava konstatacija jednog mog poznanika: "Drago mi je što je Tadić izgubio, a muka mi je što je Nikolić pobedio!"
Sreda 23.05.2012.10:56
Свака част за коментар,нема се шта ни додати ни одузети!Свако добро од Бога!
Sreda 23.05.2012.05:15
Овакве подругљиве доскочице не приличе владикама Српске православне цркве . Епископ захумско херцеговачки Григорије је познати екуменистички папољубац који саблазни мало преосталих правих верника док је и епископ бачки Иринеј нажалост познат као један од потписника Равенског документа кад се поклонио пред папом .
Sreda 23.05.2012.06:30
Формално би се владици Иринеју могло нешто замерити, али суштински баш ништа! Не треба затварати очи над жалосном чињеницом да је евроунијаћење унело раскол у СПЦ. Половина владика су екуменисти и новотарци, а друга половина староверци и православци. Нажалост, превагу у Синоду имају новотарци, па су изабрали и свога патријарха, који се одмах по устоличењу изјаснио као екумениста и папољубац. Међу њима је и Григорије. Новотарци су на комуњарски начин изопштили из СПЦ богоугодника владику Артемија.Најгоре је што неканонски мењају свету литургију, што одбија вернике од богослужења у Божјем храму. Дакле, сотонски пипци еврофанатика ушли су и у СПЦ и то је жалосна чињеница. Боже помози!
Sreda 23.05.2012.13:02
Опрости ,мала исправка ако не замераш ,погрешно је рећи староверци за Светосавски Србски народ . Сам термин староверци се односи на нешто сасвим друго, код нас тако себе зову ону који верују у Сварога,Перуна итд а у Русији се тако зову они који се крсте са два прста и који су се побунили реформама које је патријарх Никон увео 1653. године у Руску цркву. ..... . У свему осталом се слажем са тобом , свако добро од Господа .
Sreda 23.05.2012.10:19
Preosveceni Vladika Irinej,potpuno je u Pravu.Imate Vi sada mnogo preca posla,da vdimo koje odluke donosite na SABORU i kojih Vladika cemo biti oslobodjeni,ili cete im i dalj gledati kroz prste???A sto se tce Preosvecenog Vladike Grigorije,mnogo voli da se druzi sa Predsednicima,politicarima i mislim da mu je to jedina mana.Ako se Tadic zamonasi neka ga uzme za iskusenika u neki Manastir svoje Eparhije,pa nek vidi sta ce sa njim!!!
Sreda 23.05.2012.07:54
Увукли се језуити и код нас...Шпијуни ватикански.Роваре где стигну.
Sreda 23.05.2012.08:02
Vladika grigorije je u pravu. Boris Tadic ima jednu manipulativnu sklonost. Zamislite da ga podrzava Dodik, Vladika Grigorije, otac Novaka Djokovica. A sta mislite da li je neko ipak malo uticao na njih da to rade. Naravno da jeste sam Boris Tadic na njemu sarmantno manipulativan nacin. Od pokusava od svih tih ljudi da napravi licne prijatelji, iako u politici toga nema. Tako da ga podrzava jedan Dodik koji bi pre trebao da podrzi Nikolica, jer je za srpstvo neuporedivo bolji. A sta tek reci sto je Patrijarh na dan izbora pozvao gradjane da izadju u sto vecem broju. Nikada do sad crkva nije radila, sto ce reci neko je id njih to trazio. Jo drugi nego Borisova klika. Pravi covek zute popove
Sreda 23.05.2012.09:19
Пошалица која осликава стање у СПЦ...
Sreda 23.05.2012.11:10
Не приличи владикама да се баве дневном политиком! Свака је власт од Бога и зато смо дужни да је поштујемо јер боље нисмо ни заслужили!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)